Reklame:

Ambulancechauffør er frustreret: “BIlisterne flytter sig ikke!”

Nu skal en ny kampagne minde folk i trafikken, om at man skal flytte sig for ambulancer.

Der er kommet flere men ikke nødvendigvis bedre bilister på de danske veje. I hvert fald oplever paramedicineren Kim Nicolaisen, at det er sværere at komme igennem trafikken, når han kører ambulance med udrykning. Det fortæller han til TV2 Kosmopol.

– Jeg har kørt udrykning i en del år og synes klart, at det er blevet værre. Der er flere biler end tidligere, og mange gange må vi ligge bag biler, som ikke flytter sig. Enten ser de os ikke, eller også hører de os ikke, siger han til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og bilisternes opførsel undrer paramedicineren. For ambulancer burde være nemme både at se og høre.

Også hos brandvæsenet kan man genkende billedet fra Kim Nicolaisens ambulance. Både ambulance- og branfolk ser derfor gerne, at bilisterne lærer at køre på en ny måde, når et udrykningskøretøj nærmer sig.

LÆS OGSÅ: 7 sure naboer taber sag: Får ikke én krone ud af lukket racerløb

Og det er denne kørestil, som Vejdirektoratet med en nye kampagne håber, at bilisterne vil tage til sig. Især på motorvejene. I alt sin enkelt går metoden ud på, at bilister i ydersporet – altså længst til venstre – holder så langt til venstre som muligt. Men alle andre søger mod højre.

Reklameblok:
På den måde vil det midterste spor være frit, så ambulancefolk eller andet udrykning kan passere. En metod tyske bilister i årevis har fået indprentet fra deres første køretime.

 

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?