Annonce:

Alfa Romeo i gigantisk dummert: Ændrer navn efter 5 dage

Bare 5 dage efter, at den nye Alfa Romeo Milano blev præsenteret, siger mærket nu, at man bukker under for pres fra den italienske regering og ændrer bilens navn til Junior.

Alfa Romeo har dummet sig gevaldigt. I hvert fald hvis man spørger den italienske regering. En bil, der hedder Milano, må nemlig kun bygges i Italien.

Og nu får politikerne ret. I hvert fald bøjer Alfa Romeo sig nu for presset og ændrer navnet på bilen, der skal bygges i Polen, til Junior. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser den danske importør i en oversat pressemeddelelse fra Stellantis-koncernen som bilmærket er en del af.

– Vi besluttede at ændre navnet, selvom vi ved, at vi ikke er forpligtet til at gøre det, fordi vi ønsker at bevare den positive følelse, vores produkter altid har skabt, og undgå enhver form for kontrovers, siger Alfa Romeos administrerende direktør Jean-Philippe Imparato.

LÆS OGSÅ: Østrig indfører vanvidsbilist-lov efter dansk forbillede

Navnet Junior er heller ikke tilfældigt. Det har Alfa Romeo nemlig brugt før. Og nu mener man at kunne dække sig ind under en arv, som en elbil nok får meget svært ved at løfte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Efter succesen med Giulia og dens Giulia Sprint GT coupé-version, designet af Giugiaro for Bertone, havde Alfa Romeo et ønske om at tiltrække et yngre, nyt publikum, der var ivrig efter en eksklusiv bil uden alt for høje købs- og driftsomkostninger.

Den 26. september 1966 blev GT 1300 Junior afsløret i Balocco, og på trods af manglen på navnet ‘Giulia’ blev den frontløber for en ny Alfa Romeo-generation. Faktisk blev lignende versioner af Spider-serien også identificeret med Junior-navnet.”, skriver den danske importør i oversættelsen.

Dengang den oprindelige Alfa Romeo GT 1300 Junior var i programmet, blev der ‘mere end 92.000 biler’. Nok til at modellen blev den bedstsælgende bil fra fabrikken.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler