Annonce:

Ny Alfa Romeo er ulovlig at bygge i Polen, siger Italien

Italiens regering har fortalt Alfa Romeo, at det er ulovligt at bygge en ny bil med navnet ‘Milano’ andre steder end i Italien.

Alfa Romeo prøver at genrejse sig selv, blandt andet med den nye elektriske crossover-model Milano.

Men netop fordi bilen hedder, som den gør, er det ikke uden problemer. De sure miner kommer noget overraskende fra den italienske regering.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

For italienerne ønsker – ligesom der opstod ballade mellem Danmark og Grækenland om betegnelsen fetaost – at en bil med dette navn kun bygges i Italien.

Det er dog ikke Stellantis-koncernens plan, at Alfa Romeo skal bygges i Italien. Den skal i lighed med en række andre biler bygges i Polen. Men det er helt uacceptabelt, siger Italiens regering.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

– En bil, der hedder Milano, kan ikke bygges i Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Der er en lov på dette område, som beskytter forbrugerne (bilisterne, red.) mod vildledning på den måde. En bil, der hedder Milano, skal bygges i Italien.

– Hvis ikke det sker, er der tale om vildledning, og det er ikke tilladt i henhold til italiensk lovgivning, siger Adolfo Urso i denne uge til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet kan Urso da også have ret. I 2003 gennemførte italienerne nemlig en lov, som beskytter betegnelser som parmesan, der er lavet i Italien.

Interessant nok er Milano den eneste model, Alfa Romeo ikke bygger i Italien. Stellantis’ direktør Carlos Tavares har dog allerede et forsvar klar.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hvis Milano skulle bygges i Italien, ville den blive hele 10.000 euro svarende til 74.000 kroner dyrere ude hos forhandlerne.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler