Advokat forklarer: Kan du fortryde dit Tesla-køb, nu du IKKE fik vild rabat?

Udgangspunktet er, at bordet fanger. Og så alligevel ikke helt.

Mange – og ikke kun danskere – har købt deres Tesla på nettet. Og det er godt. I hvert hvis man umiddelbart før fredag d. 13 januar købte en af de modeller, som mærket den dag satte markant ned.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Vild udvikling – De får røvfuld af Kevin Magnussen

Helt op til 130.000 slog mærket af priserne herhjemme. Pengene nogle danske Tesla-ejere godt kan få tilbage, hvis de da også vil aflevere deres spritnye bil. Køb på nettet er i udgangspunktet bundet op på købeloven, der giver 14 dages fortrydelsesret.

Det gælder også biler. Det forklarer jurist ved FDM Simon Nguyen Kildeby til TV2. Dermed sidder der stadig nogle danskere derude, som er berettiget til at ophæve deres bilkøb. Forudsat at Tesla solgte nogle biler online herhjemme umiddelbart før den vilde prisnedsættelse.

Reklameblok:Bordet fanger, men…
Og det er langt fra utænkeligt. Faktisk er det højst sandsynligt. Men har du købt din bil hos en forhandler? Ja, så fanger bordet, forklarer FDM’s jurist.

– Men ellers er udgangspunktet, at det er en bindende aftale, man har indgået. Så er man nødt til at holde fast i den, for ellers kan man i princippet blive erstatningsansvarlig, siger Simon Nguyen Kildeby.

Også slutsedler, som du skriver under hos en fysisk bilforhandler, kan dog indeholde en mulighed for at komme ud af aftalen. Derfor er det vigtigt altid at læse aftalen igennem, inden du forsegler den med din underskrift.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk