Annonce:

ADVARSEL: Disse kameraer skal overvåge bilisterne

Vejdirektoratet har købt 175 overvågningskameraer, som skal bruges i trafikken, af nogle kinesere. Det vækker stærk kritik. 

Vejdirektoratet har købt 175 nye overvågningskameraer, og i kontrakten med kinesiske selskab Hikvision er der skrevet ind, at der kan købes yderligere 75 kameraer. Problemet er bare, at både danske efterretningstjenester og menneskerettighedsforkæmpere advare mod Hikvision. Det skriver Politiken.

Der er købt kameraer for højst fem millioner danske kroner. Men trods det lille beløb vækker indkøbet alligevel kritik.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Offentlige myndigheder bør som en del af deres ansvarlige indkøbspraksis ikke kun kigge på pris og leveringstid, men også på hvorvidt de her leverandører lever op til sociale og menneskeretlige forventninger. Der burde en leverandør som Hikvision bone ud som risikabel, siger Cathrine Bloch Veiberg, der er programleder på Institut for Menneskerettigheder med speciale i erhverv og kædeansvar til mediet.

Har afbrudt samarbejdet
Også Forsvars Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed (CFCS) siger, at videokameraer fra Hikvision udgør en ‘kritisk trussel for sikkerheden’. Selv Milestone, som leverer software til Vejdirektoratet til at overvåge det danske vejnet og skal styre kameraerne, har afbrudt samarbejdet med kineserne.

Det er ikke forbudt at købe kameraer fra den kinesiske virksomhed, og flere af deres kameraer er allerede sat op langs de danske veje. I et svar til Politiken skriver Vejdirektoratet dog, at man vil søge yderligere vejledning hos Center for Cybersikkerhed.


Annonce:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler