ABT på SEMA med 923 hk i SQ5 og RS5-R

Abt Sportsline har taget turen fra Tyskland til årets SEMA Show i Nevadas ørken med to vilde Audi’er

SEMA Show er normalt en lukkede branchefest. Men fordi pressen gerne må kigge inden for, slipper de vildeste firehjulede nyheder alligevel ud. Som disse to fra ABT Sportline.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Den tyske tuner, der i forvejen leger med over 1.000 heste og hybridteknologi i RS6, har taget alle tænkelige Audi-opgraderinger med over Atlanten. Var det noget med 21″ fælge til RS5-R eller hele 22″ til din SQ5?

For at starte med den sidste så har den store SUV SQ5 fået en ordentlig overhaling både over og under hjelmen. Den tre-liters-V6’er har fået tilsat ekstra testosteron og yder 420 hestekræfter og 550 newtonmeter. Modsat de ‘kun’ 354 hypper og 500 newtonmeter, Audi mente var nok på samlebåndet i Ingolstadt.

LÆS OGSÅ: Ny Audi R8: Stadig suge-V10 men flere kanter og hestekræfter

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det hele er pakket ind i et widebody-kit, kulfiber og et specialfremstillet udstødningsystem, så de ekstra heste kan høres. Om systemet så skal være i sort matkrom eller endnu mere kulfiber, er op til hvordan kunderne sætter krydser står på ordresedlen.

ABT’s andet uhyre på SEMA er et noget mere sjældent bæst. Tuneren laver nemlig kun 50 styk Audi RS5-R. På firmaets showstand troner coupéen i en mat nardogrå lak, En lækker måde at pakken den 2.9-liters V6’er med 503 hestekræfter og hele 680 newtonmeter ind på.

LÆS OGSÅ: Dengang en Tesla Model S fløj ind i en Mercedes-forretning

Det er, nu vi er ved fabriks-sammenligningerne, 59 hestekræfter og 80 newtonmeter mere, end Audi mener er ‘Rennsport’ nok i coupéform.

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk