850 hk: Ford Focus med GT-R-motor kører pikes peak

Pikes Peak er en af de fedeste motorsportsdiscipliner, vi kender til, især hvis det køres med motoren fra en GT-R i en Ford Focus

Reklameblok:Tony Quinn fra New Zealand har kørt Pikes Peak i to år med et sandt monster. Hans firehjulede bjergged deler ikke meget mere end A-stolpen og forruden med den Ford Focus, den er baseret på.

Under hjelmen ligger nemlig en VR38DETT-motor fra en Nissan GT-R. Pumpet med de helt rigtige dele kaster den 850 hestekræfter af sig gennem et firehjulstræk, før de går direkte i asfalten.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Bilen er bygget af Pace Innovations og vejer bare 950 kilo. Den er da også så ekstrem, at Tony Quinn må stille op i Unlimited-klassen for overhovedet at få lov til at deltage i løbet.

Alligevel kørte Quinn tæt en 10-minutstid i 2016, der tilmed var hans rookie-år. Sidste år betød fejl på bremserne og sort uheld, at Quinn måtte udgå på løbets sidste trejdedel.

2018 kan kun blive året, hvor bil og fører rammer det fulde potientiale

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk