Annonce:

5 tips, der får dig og din familie godt igennem jeres næste kør-selv-ferie

Rigtig mange mennesker flyver på ferie for tiden, så mange at man næsten skulle tro, at det ikke var en mulighed at køre ned igennem Europe mere.

Heldigvis er det ikke sådan det forholder sig, og i mine øjne findes der næsten ikke noget federe end at køre igennem landskaber, som ændrer sig hele tiden – smukke bjerge, søer og marker allevegne. Det er simpelthen noget af det mest charmerende ved at køre på ferie.

Udover at man passerer forbi de smukke landskaber og ser en masse nye ting på vej til sin feriedestination, er der selvfølgelig også en masse ting, man skal være forberedt på, inden man bare hopper ind på førersædet og trykker på sømmet.

Her får du 5 gode tips, som kan gøre køreturen endnu sjovere og federe for hele familien, når i næste gang selv skal køre på ferie.

1.    Gør bilen rent – og hold den ren

Kom så, bare gør det… Lad de gamle lommetørklæder ligge under sædet. Bare ignorer dine arbejdskvitteringer i handskerummet. Og bare rolig; hundehårene på bagsædet skal nok forsvinde af sig selv…

Men du vil fortryde det noget så inderligt, hvis du ikke rydder din bil inden ferien.

Hvis du simpelthen ikke gider at gøre bilen rent, kan du hos am.dk finde den bil, du vil have til at transportere dig på ferie de næste mange år.

Efter bare få dage på vejen vil der lynhurtigt have hobet sig nyt rod op i bilen. Take-away emballage, tyggegummipapir og hotelkvitteringer er blot nogle af de ting, som nemt kommer til at ligge og rode i din bil, når du er på ferie med familien.

Derfor er anbefalingen, at du skal rydde din bil helt op for ALT inden afrejse. Og sørg for at tømme den for skrald og andet unødvendigt ved hver given mulighed undervejs. Med to voksne og børn på bagsædet bliver man altid overrasket over, hvor hurtigt en bil kommer til at ligne en svinesti.

2.    Check bilen inden afrejse

Cirka en uge inden afrejse skal du tjekke din bils væskebeholdning, bremser, dæk og alt andet, der kunne være skyld i problemer på vejen. Derudover skal du tjekke lufttrykket i reservedækket, og at du har startkabler og nok sprinklervæske til hele turen.

3.    Lav en (løs) plan

Forsinkelser er en af de eneste ting, der er sikkert og vidst, når du begiver dig ud på din kør-selv-ferie. Derfor er det en rigtig god idé at planlægge nogle ting, inden i kører afsted.

Det er her vigtigt at pointere, at det sjældent er en god idé at planlægge køreturen helt minutiøst. Hvis du kører gennem Europa, eller noget andet sted, hvor du dækker lange distancer, er du næsten 100 % sikker på at ramle ind i et vejarbejde undervejs. Hvis du har planlagt hvert minut på din tur, kan du godt forberede dig på at skulle køre mens du burde sove, eller skulle afbestille nogle hotelværelser som du ikke kan nå hen til.

Så hav en plan, men lad være at planlægge alt.

4.    Del arbejdet op – inden i tager afsted

Nogle mennesker har den bedste stedsans, mens andre ikke kan aflæse en GPS om det så gjaldt deres eget liv. Andre er gode til at planlægge mad, mens andre synes at en pose chips gælder for et måltid.

Alle har forskellige talenter, så find ud, hvem der skal have ansvar for hvad, inden i tager afsted.

Annonce:


5.    Pak bilen ordentligt

En ting jeg selv husker klarest, fra dengang jeg skulle på kør-selv-ferie med mine forældre og søskende, var den trængte plads. Vi endte ofte med en kuffert på bagsædet, som ikke ligefrem gjorde det mere bekvemt at sidde tre mennesker deromme.

Derfor skal du virkelig sikre dig, at al jeres habengut og kufferter kan placeres i bagagerummet – ellers bliver det svært at slippe for skrigende unger på bagsædet. Få hjælp til at finde de rigtige kufferter lige her. Så er du sikker på at der bliver plads til alle i bilen.

Hvis du skal være væk i længere tid, så er det måske en ”farvel-fest” værdig, så dig og dine venner og familie kan sige ordentlig ”på gensyn”. Hos DJHuset kan du få hjælp til at finde det helt rigtige lydudstyr til din næste fest.

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler