Annonce:

49-årig dømt for groft svindel med kørekort

En 49-årig mand er ved Retten i Odense er blevet dømt for hele 25 gange at have brugt en anden lastbilchaufførs førerkørt.

En 49-årig lastbilchauffør fra Aarhus-området er torsdag i denne uge blevet dømt for i mindst 25 tilfælde at have benyttet en anden chaufførs førerkort.

Den 49-årige chaufførs eget førerkort var nemlig udløbet. Det var i hvert fald, hvad han forklarede i retten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I retten erklærede den 49-årige sig skyldig i svindlen, som begyndte, fordi en tidligere kollega havde glemt sit førerkort i en lastbil, som den 49-årige også havde adgang til.

LÆS OGSÅ: Bilmærke fyrer chef og lukker næsten ned i Danmark

Nu er den 49-årige idømt tre måneders betinget fængsel, ligesom han skal udføre 80 timers samfundstjeneste. Han mister også ubetinget sit lastbilkørekort i seks måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Oveni har retten idømt en bøde på 1.000 kroner, fordi den 49-årige ikke havde sit chaufføruddannelsesbevis, da han blev stoppet af politiet.

Manden accepterede ikke dommen på stedet. I stedet har han udbedt sig de 14 dages betænkningstid, som han i udgangspunktet har ret til.

Lastbilchaufføren er langt fra den første inden for faget, der ryger i kløerne på det danske retssystem. Men politiet er klar til at gå længere end det. Også ulovligt meget længere.

Ordensmagten har i flere år brugt lastbil-lovgivningen til også at beslaglægge personbiler. I 2022 fik Rigspolitiet dog Vestre Landsrets ord for, at landets politikredse udførte delvist ulovlig tvang.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Alligevel er flere politikredse siden fortsat med den ulovlige praksis. Noget der har fået justitsminister Peter Hummelgaard (S) til at indskærpe over for politiet, at de har pligt til at følge loven.

Erstatninger til de mange hundrede bilister, som politiet har haft fat i på den måde, ser dog ud til at blive begrænsede. Det forklarer advokat Johanne Berner til Boosted. Læs mere om det her.

Læs mere om politiets jagt på bilister lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler