Det skete der med 406’eren fra TAXI


Den hvide 406 med det vilde bodykit blev kult

Den var stjernen i TAXI 2, der havde premiere for 20 år siden. Men hvad skete der egentlig med den hvide Peugeot 406 med den tre-liters V6 efter filmkarrieren i det franske, der i dag har fået kultstatus?

Jo, som med enhver anden film, hvor biler er med, brugte holdet bag flere eksemplarer. Denne her er én af mange, man brugte under optagelserne til TAXI 2. Og på trods af de vilde ydre modifikationer,  kan det ikke komme bag på nogen, at bilens præstationer var filmtrick. Under hjelmen er den franske sedan nemlig meget almindelig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Gut bygger A4 Allroad om til ABT-tunet S4

Her ligger en tre-liters V6`er med 210 hestekræfter koblet til et femtrins manuelt gear. Præcis som den bil man kunne købe hos forhandleren dengang i slut-90`erne. Bilen går fra 0 til 100 km/t på 7,5 sekund og skyder en topfart på 225 kilometer i timen. Ikke noget ekstra hokus-pokus eller lattergastilslutning her.

I september 2019 dukkede bilen så op på en fransk auktions-side. Den blev egentlig kun vurderet til at have en værdi på mellem 8.000 og 10.000 euro. Men den berømte 406`er endte faktisk med at blive solgt for hele 31.800 euro. Eller det der svarer til 237.000 danske kroner. En pæn sjat for så gammel en svend. Filmhelt eller ej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk