Annonce:

371 ansatte på bilfabrik mister jobbet på grund af elbiler

Det er ikke ligefrem gode nyheder, der i disse dage strømmer ud fra Audi-fabrikken i Bruxelles, der kun bygger én bil. Nu mister 371 ansatte jobbet.

Der bygges kun én bil på Audis fabrik i Bruxelles, Belgien.

Og det er elbilen Audi Q8 e-tron, der indtil 2023 blot var kendt som Audi e-tron. Og modellen er ikke så stor en succes, at den kan holde alle fabrikkens ansatte beskæftigede.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det betyder, at Audi for første gang i fabrikkens historie fyrer blandt personalet. I alt har 371 midlertidigt ansatte af de omkring 3.000 folk på fabrikken fået at vide, at de skal se sig om efter andet arbejde.

Det skriver Automobilwoche på baggrund af en pressemeddelelse fra Audi.

LÆS OGSÅ: Ford betaler bilister for at købe bestemt bil

I den bekræfter Audi-fabrikkens talsmand Peter D’hoore, at man siger farvel til de flere hundrede ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Da vi hos Audi Brussels kun bygger elbiler, er vi bekymrede og er nødt til at justere vores produktionsprogram, lyder det i pressemeddelelsen.

Audi bekræfter, at de fyrede medarbejdere har fået besked. Det skete i slutningen af marts. I samme ombæring blev det meldt ud, at antallet af biler på samlebåndet falder, fordi interessen for elbiler er blevet mindre.

Audis fabrik i Belgien er én af bare to tilbageværende bilfabrikker i Belgien. Den anden, der ligger i byen Gent, ejes af svensk-kinesisk Volvo og bygger blandt andet den netop omdøbte EX40.

En anden og nyere Volvo kan dog også komme i spil på fabrikken, hvis EU gør alvor ud af de trusler, man i øjeblikket retter mod kinesiske biler. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Audi er ikke det eneste bilmærke, der i øjeblikket sparker ansatte ud af vagten. Kriseramte Fisker Inc. fortalte allerede tilbage i marts, at man kan løbe tør for penge og blandt derfor fyrer 15 procent af alle ansatte.

Også herhjemme er sparekniven svinget flere gange. Senest har Nio i Danmark fyret både menige ansatte og chefen. Mærket, der kun har solgt to biler det seneste kvartal, benægter dog, at man er i gang med at flygte ud af Danmark.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler