Annonce:

3 ud 4 bilister ved godt det er forkert – “Men vi gør det alligevel”

En ny undersøgelse viser, at langt de fleste bilister godt ved, det er forkert at gøre bag rattet. Alligevel sker det hver dag.

De sidste fem år har 505 mennesker mistet livet i trafikken i Danmark på grund af uopmærksomhed eller manglende orientering.

Det svarer til, at 60 procent af de trafikdræbte blev dræbt i uopmærksomheds-ulykker. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Politikere klager: “Vi er magtesløse over for ulovligt gaderæs”

– Hver fjerde dag dør en person i trafikken på grund af uopmærksomhed. Alt for ofte er det elektronik inde i kabinen, som stjæler opmærksomheden, men der er ingen sms’er eller skift af musiknumre, der er så vigtigt, at det ikke kan vente, siger Lisbeth Sahl Bauditz, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Alligevel sker det hver dag, at de danske bilister sidder med telefonen fremme bag rattet. Faktisk svarer mere end 20 procent i en ny undersøgelse, at de finder telefonen frem, når de kører bil.

Og selvom 89 procent af de danske bilister synes, det er forkert at kigge på telefonen under kørsel, viser den samme undersøgelse, at 3 ud af 4 bilister alligevel gør det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler