Annonce:

3-cylindrede Toyota GR Yaris har nu 1.000 hestekræfter

Den lille motor i den lille Toyota yder nu vanvittige 1.000 hestekræfter efter udviklingsarbejde fra australske LamSpeed Racing.

Besøg vores annoncør:

Motoren i Toyota GR Yaris er stadig ikke større end 1.600 kubik fordelt på tre cylindre. Det holder dog ikke tunerne tilbage.

Især i Australien er de pjattet med at lokke hestekræfter ud af den lille benzinmotor. Det var PowerTune der sidste år viste vej. Her lagde man ud med 740,9 hestekræfter i den samme motor.

Men der er endnu mere at komme efter. LamSpeed Racing siger, at deres GR Yaris laver 887 hestekræfter og 776 Nm på hjulene. Og tager man højde for tabet af kræfter i drivlinjen, kan det omregnes til vanvittige 1.000 hestekræfter i selve motoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Udlæsninger fra rullefeltet peger dog på, at den lille motor er et stykke tid om at samle alle sine enormt mange kræfter. Der sker først noget efter 4.200 omdrejninger i minutter. Men så sker der til gengæld også rigtig meget.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Uanset hvordan man vender og drejer tallene, har LamSpeed Racing allerede sat rekorder med deres Yaris. Sidste år pressede australierne som de første i verden den lille japaner ned under 9 sekunder på en 1/4 mile-bane.

Omvendt er Toyota ikke det eneste bilmærke, der har det med at ‘gemme’ hestekræfter i motoren. Faktisk er det mere regel end undtagelsen, at især nye performance-modeller kan meget mere, end fabrikkerne oplyser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det behøver faktisk slet ikke dreje sig om biler med fossilbiler. Elbilmærkerne underdriver på samme måde. Et godt eksempel fandt vi allerede hos Tesla i Model S Plaid i 2022. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler