Annonce:

Hyundai mener hybridmotoren kan redde ‘sjove’ biler

Hyundai har ikke helt afskrevet forbrændingsmotoren endnu. En hybridløsning kan måske være de sjove bilers redning, siger mærkets tekniske rådgiver.

Der kommer lidt forskellige meldinger fra Hyundai i øjeblikket. Sent i februar kom det frem, at mærkets underholdende modeller er forsvundet helt ud af Danmark.

Og at de ikke kommer igen. Faktisk er produktionen allerede gået i stå. For at gøre plads til elbiler. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Omvendt siger Hyundais tekniske rådgiver Albert Biermann, der tidligere var chef for hele mærkets performanceafdeling “N”, at hybridbiler stadig er en mulighed.

Helt konkret refererer Biermann i et interview med australske Drive til Elantra N, der dog ikke findes i Europa, men teknisk set er en sedanformet i30 N.

LÆS OGSÅ: 1. marts ramte nyt forbud alle danske bilister

En bil som Hyundai allerede har bekræftet vil få “en større motor, end den to-liters, firecylindrede benzinmotor”, der lige nu findes.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Albert Biermann, der har en fortid som chef hos BMW M, mener, at hybridbiler kan lukke et hul mellem performancebiler med forbrændingsmotor og de rene elbiler.

Hyundai er dog ikke alene om budet på, hvordan de sjove biler kan holdes i live i en tid med stadigt strengere krav til forbrændingsmotoren.

Hos Toyota forsøger man sig med at få forbrændingsmotoren til at forbrænde andet end benzin. Nemlig brint. Faktisk tester japanerne allerede teknologien i racerbiler. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Bilmærker sagtsøgt for at være skyld i berømt skibsbrand

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Hos østrigske AVL Racetech har man udviklet en 2-liters motor med fire cylindre og en ydelse på 405 hestekræfter. Også momentet på 508 Nm er værd at notere sig i den sammenhæng.

Og hos Porsche tror man på, at syntetisk benzin kan være vejen frem. Siden 2022 har tyskerne produceret syntetisk benzin på et testanlæg i Chile. Det syntetiske benzin kræver ingen ændringer af allerede eksisterende biler for at virke. Det er bare at hælde på, dreje nøglen og køre.

Læs flere nyheder fra og om Hyundai lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler