Annonce:

2 ud af 3 bilister vælger fossilbilen, viser ny undersøgelse

Hvis bilisterne i dag skulle købe ny bil, vil 2 ud af 3 stadig vælge en med forbrændingsmotor. Kun fem procent vil vælge en elbil, viser ny undersøgelse.

Flest – faktisk allerflest – vil helst køre i en bil med forbrændingsmotor. I hvert fald hvis de skulle vælge en ny bil i morgen.

Det viser en ny undersøgelse, som tyske Targobank står bag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvert år spørger Targobank bilisternes adfærd, og i år er det altså stadig forbrændingsmotoren, der trækker i bilisterne. Både i bogstavelig forstand og overført betydning.

Antallet af bilister, der vil vælge en ny bil med forbrændingsmotor, er dog faldet i forhold til sidste år. I år siger 68 procent af bilisterne, at de ville købe enten en diesel-, benzin- eller hybridbil.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Sidste år var det tal oppe på 72 procent. Samtidig mener 31 procent af de adspurgte 1.009 bilister, at forbrændingsmotoren som teknologi ikke længere er ‘up to date’.

Dykker man længere ned i tallene, svarer bilisterne, at 31 procent af dem vil vælge en ny bil med benzinmotor. 15 procent kan se sig selv bag rattet i en hybridbil, mens 13 procent vil vælge en dieselbil.

Når det kommer til de alternative ‘brændstoffer’, siger bare 3 procent, at de vil købe en brintbil. 17 procent vil bag rattet i en elbil, og 21 procent kunne ikke blive enige med sig selv.

Interessant er det, at færre bilister påtænker at skifte forbrændingsmotoren ud med en elbil. Sidste år svarede 36 procent af bilisterne, at de påtænkte at skifte ‘brændstof’. I år er det tal nede på 29 procent.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler