Annonce:

2 år med vanvidsbilister – så mange biler har politiet beslaglagt

I morgen er det to år siden, politiet fik mulighed for at både biler og kørekort fra landets farligste bilister.

Fredag 31. marts 2023 markere to-års jubilæet for den meget omtalte bestemmelse om vanvidskørsel i færdselsloven. Og nu viser nye tal, som Rigspolitiet har udleveret til forsikringsselskabet Gjensidige, at ordensmagten ikke har ligget på den lade side.

Faktisk er der beslaglagt hele 1.902 biler for vanvidskørsel i perioden. Loven har givet politiet mulighed for at beslaglægge en bil, hvis føreren har kørt med en hastighed på mere end 100 procent af det tilladte, over 200 km/t på motorvejen, eller med en promille på 2,0 og over.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I sidste uge kunne politiet dog fortælle, at man har beslaglagt 7 biler på baggrund af nogle videoer på en dansk Youtube-kanal. I den sag mener politiet også, at der er tale om vanvidskørsel.

LÆS OGSÅ: Kontroversiel dansk værkstedskæde solgt

En måling, som som Kantar Gallup har foretaget, viser dog, at opbakningen til loven stadig er stor blandt danskerne. Faktisk mener 6 ud af 10 danskere, at loven er retfærdig. Modsat mener bare to procent af de adspurgte, at loven er uretfærdig.

At billedet er sådan overrasker ikke Henrik Sagild, som er direktør for skade i Gjensidige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Vi ser desværre stadig sager, hvor bilister kører voldsomt hensynsløst og udsætter uskyldige for fare, og hver gang de sker, er det en påmindelse om, hvorfor det giver mening at slå så hårdt ned på den slags adfærd i trafikken, siger i en pressemeddelelse.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler