2.100 hk – her er verdens vildeste Mitsubishi Evo

Evo’en er død, længe leve Evo’en…. især når den har 2.100 hestekræfter

Det er længe siden, at Lancer Evolution gjorde Mitsubishi til en verdensstjerne og uløseligt forbandt mærket med rallysporten.

Faktisk er det så længe siden, at Lancer Evo ikke er her mere. I 2016 sagde Evo’en farvel efter næsten et kvart århundrede i produktion og ti generationer.

Desværre har Mitsubishi ikke ligefrem travlt med at sende en afløser på markedet, så tunere verden over roder stadig med de gamle Evo’er. Som græske Extreme Tuners der har brugt de sidste år på at forvandle en ydmyg Lancer Evo til verdens hurtigste af sin slags.

STADIG “KUN” FIRE CYLINDRE
Og det er noget af et vilddyr. Det er næsten ikke til at fatte, men den blot 1.8-liters, firecylindrede rækkemotor producerer med sin kampestens-store turbo på 91 millimeter, screamer pipes, der stikker op af hjelmen, og anden voldsom hestekræft-hekseri vanvittige 2.100 hk.

Omdrejninger tager den også en helvedes masse af. 13.000 for at være helt præcis. På dragbanen kører bilen med racer-slicks for det optimale greb, mens der er skruet lidt ned for det samlede antal heste.

LÆS OGSÅ: Hvorfor vil ingen eje denne spritnye ‘danske’ BMW E30?

1.700 hk sikrer dog alligevel en 7.902 sekunders tid med en udgangshastighed på 297.7 kilometer i timen. Nok til en velfortjent plads i rekordbøgerne.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ og tjek bilen ud herunder


Reklame: