Annonce:

1 ud af 3 bilister fatter ikke simpel regel – koster 1.000 kr. i bøde

Det kan skabe farlige situationer i trafikken. Alligevel svarer hver tredje bilist, når de bliver spurgt, at de sjældent eller aldrig bruger tågelyset.

Det er ikke for sjov, at bilmærkerne udstyrer biler med tågelygter. Heller ikke selvom det faktisk ikke er lovpligtigt udstyr.

Brugen af tågelygter kan markant højne sikkerheden i situationer med lav sigtbarhed. Alligevel er det så som så med danskernes brug af tågelygterne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Mange kunne faktisk blive bedre til at anvende tågelygter. Det har stor betydning for både din egen og andres sikkerhed at forstå, hvordan det fungerer, når tæt tåge pludselig opstår, siger Jesper Hemmingsen, der er chefkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

En undersøgelse foretaget af YouGov for energiselskabet OK er med til at bekræfte en kedelig tendens blandt de danske bilister.

LÆS OGSÅ: Bilmærke beordrede forhandlere til at svindle

I undersøgelsen svarer seks procent, at de ’aldrig’ benytter tågelygter, når der er dårlig sigtbarhed, mens 27 procent svarer, at de ’sjældent’ benytter dem. Groft sagt; næsten hver tredje bilist glemmer mere eller mindre tågelygten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Jesper Hemmingsen og Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man bruger 10 minutter på at få helt styr på lygterne hjemme i indkørslen.

Hvornår tågelygter skal bruges, og hvor de ikke skal, er da også noget, bilisterne bør sætte sig grundigt ind i. Ikke mindst fordi forkert brug af tågelyset kan koste en bøde på 1.000 kr.

En tommelfingerregel er, at hvis sigtbarheden kun rækker til næste markeringspæl på vejen, det vil sige 100 meter og derunder, så bliver tågen kategoriseret som tæt, og så bør du tænde tågelygterne.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Omvendt bør bilisterne, lige så snart sigtbarheden er til det, slukke tågelyset igen. Tågelys er nemlig meget kraftigt, og det kan, når det bruges forkert, være yderst generende for både bagvedkørende og de modkørende i trafikken.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler