Annonce:

Volkswagen bruger 35 milliarder kroner på nyt bilmærke

Amerikanske Rivian får nu økonomisk opbakning fra Tyskland, når Volkswagen i første omgang lægger 35 milliarder kroner i det nødlidende firma.

Besøg vores annoncør:

Volkswagen rykker rundt på en ganske betydelig mængde af penge for tiden. Mærket har kastet penge efter det nødlidende Rivian. I første omgang 1 milliard dollar.

Investeringen ventes dog at vokse til 5 milliarder dollars. I dansk valuta svarer det til 35 milliarder kroner.

Nyheden har allerede fået Rivians ellers meget slunkne aktie til at vokse markant. Rivian-aktien er nu godt 12 dollar værd pr. styk. En stigning på godt 40 procent i forhold til dagene før nyheden om investeringen fra Volkswagen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Det her er spændende! Oliver Blume (der er direktør for Volkswagen-gruppen, red.) og jeg er glade for at kunne annoncere dannelsen af ​​et joint venture mellem vores to virksomheder.

LÆS OGSÅ: 29 procent af alle elbil-ejere vil tilbage til benzinbilen

– Et partnerskab bringer Rivians software- og zonebaserede elektronikplatform ud til et bredere marked gennem Volkswagen-koncernens globale rækkevidde og skala, siger Rivian-direktør RJ Scaringe i en pressemeddelelse.

For nylig kom det frem, at mærket bruger 500 milliarder kroner på forbrændingsmotoren. Pengene tages direkte fra en pulje, tyskerne ellers udelukkende ville have brugt på elbiler. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På LinkedIn skriver den danske bilbranche-analytiker Rene Tønder, at investeringen formentlig handler om, at Volkswagen er nået til en erkendelse. Nemlig at tyskerne ikke kan løfte hele opgaven med softwareudvikling til kommende biler selv.

Omvendt er Rivian kendt for at tabe penge. Uhyggeligt mange penge faktisk. Tilbage i februar kom det frem, at mærket sætter 234.000 kroner til, hver eneste gang en af deres biler forlader samlebåndet.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler