Annonce:

29 procent af alle elbil-ejere vil tilbage til benzinbilen

De fleste, som har købt en elbil, er tilfredse. Men næsten 30 procent af dem vil tilbage til fossilbilen, viser en ny undersøgelse, som også påpeger store forskelle.

Besøg vores annoncør:

Om elbil-ejerne vil tilbage til en benzin- eller dieselbil, afhænger i nogen grad af, hvor de bor.

Det viser en undersøgelse fra konsulentvirksomheden McKinsey, som Boosted tidligere har omtalt. I undersøgelsen har mere end 300.000 personer svaret på omkring 200 spørgsmål om biler og mobilitet.

Undersøgelsen viser, at 29 procent af de adspurgte elbil-ejere planlægger at skifte deres bil ud med en bil med forbrændingsmotor. Der er dog store forskelle på tværs af de ni lande, som McKinsey har fundet bilister i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Eksempelvis er nordmændene blevet spurgt. Her siger 18 procent, at de vil skifte elbilen ud med en forbrændingsmotor næste gang. Den laveste procentdel af elbil-ejere, der overvejer det skifte, finder vi i Japan med 13 procent.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Omvendt topper bilisterne i New Zealand listen. Her siger hele 49 procent af elbil-ejerne, at deres biler skal skiftes ud med enten benzin eller diesel næste gang. Herefter kommer amerikanerne med 46 procent.

Når elbil-ejerne spørges til, hvorfor de igen vil købe en benzin- eller dieselbil, er den altovervejende grund manglen på infrastruktur til elbilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Mange elbil-ejere synes dog også, at de samlede ejeromkostninger, der er forbundet med elbilen, ikke er så lave, som de havde forventet.

Generelt har elbilerne den seneste tid virkelig fundet bakgearet. Det ses særligt tydeligt på salgstallene i Europa. Her er Danmarks mest solgte bil sidste år eksempelvis dumpet helt ned til en 18. plads. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler