Dansk by vil udskamme bilister: Køretur bliver 12 kilometer længere

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Bilerne skal væk fra byen, og det sender bilisterne ud på noget af en omvej. Altså i klimaets navn.

Desto længere turen er, desto større co2-udledning. Skulle man tro. Men sådan tænker man tilsyneladende ikke i Odense, hvor politikerne på rådhuset vil gøre meget for at genere bilisterne ud af byen.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Blandt andet skal hastigheden flere steder sættes ned fra 60 km/t til 30 km/t og andre steder fra 50 til 20 km/t. Men bilisterne skal ikke bare køre langsommere. Visse steder foreslår flere arbejdsgrupper, at diesel- og benzinbiler slet ikke må køre.

LÆS OGSÅ: Bilimportørerne langer ud efter bilister: “Ret ind og køb en elbil”

Og det er ikke alt. På grund af såkaldte trafikkøer og et forbud mod at krydse flere zoner, som byen skal deles op i, bliver en køretur, som i dag er 6 kilometer lang, forlænget til 18 kilometer. Hvis altså det bliver en del af Odense kommunes ‘mobilitetsplan’

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Det skriver TV2 Fyn som har kørt en specifik rute i Odense ud fra de nye forslag.

Endnu er ingen af forslagene fra i alt tre arbejdsgrupper vedtaget. Men et enigt byråd har allerede vedtaget, at Odense senest i 2030 skal være klimaneutral. Noget arbejdsgruppens også foreslår skal gå udover parkeringsmulighederne i byen. Man vil helt konkret afskaffe halvdelen af byens p-pladser.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk