Reklame:

VIDEO: Den første trailer til filmen om Enzo Ferrari er landet

Den nye Michael Mann-film følger ikke hele Enzo Ferraris liv – men fokuserer på det brutale i 1950’ernes italienske motorsporten.

Enzo Ferrari får ikke selv mulighed for at se filmen. ‘il commendatore’ har været død siden august 1988.

Men havde manden, myten, legenden Enzo Ferrari haft muligheden for at gå i biograf og se den kommende film ‘Ferrari’, vil han måske nikke anerkendende.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er nemlig ingen hemmelighed, at Enzo Ferrari afskyede de privatbiler, han lagde navn til. Kunderne stod det heller ikke bedre til med ifølge Enzo.

Så er det straks en anden sag med motorsporten, som Ferrari gik op i med hud og hår. Det selvom han faktisk holdt sig fra at se bl.a. Scuderia Ferrari køre Formel 1-løb.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: “Elbiler er kun miljøvenlige, hvis man kører langt”

Filmen ‘Ferrari’ fokuserer på 1950’ernes motorsport i Italien. Og det brutale forløb op til 1957-udgaven af racerløbet Mile Miglia.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Efter løbet blev Ferrari sigtet for manddrab, da en ulykke bl.a kostede fem børn livet. Politiet droppede dog sigtelsen senere.

Men fortællingen om Enzo Ferrari er meget mere end tragiske racerløb. Filmen er baseret på den berømte og berygtede Ferrari-biografi ‘Enzo Ferrari – Manden, bilerne og løbene’ af Brock Yates.

Bogen, der udkom første gang i 1991, og siden blev revideret af Yates datter, beskriver også tabet af Ferraris søn Alfredo ‘Dino’ Ferrari. Noget Enzo aldrig kom sig over. Og noget han i skikkelse af Adam Driver også kæmper med i filmens udgave af 1957.

Reklameblok:


Filmen ‘Ferrari’ får efter planen verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig til december. Dermed vil der faktisk være en biografisk Ferrari-film. Projektet er ellers blevet skrottet utallige gange.

Senest i 2015, hvor Christian Bale skulle have spillet Enzo Ferrari. Også dengang på basis af Brock Yates.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?