Annonce:

Video: Civic Type R banker ny banerekord ind på Nürburgring

170403_civictyper_timeattack_275

Den har været det før – nu har den slået Golf GTI Clubsport – Civic Type R er igen hurtigst forhjulstrækker i ‘Det Grønne Helvede’

De motorjournalistiske medier gik amok, da Honda med Civic Type R i marts 2015 smadrede den hidtidige Nürburgring-rekord for forhjulstrækkere. 7 minutter og 50,63 sekunder skulle japaneren bruge på den disciplin for to år siden.

Så kom Volkswagen og ville lege med. Det er således blot et år siden, VW Golf Clubsport blev udråbt til den hurtigste forhjulstrækker nogensinde, da Hondas Civic-tid blev rundtbarberet med 1,5 sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

TILBAGE PÅ TRONEN MED ET TVIST
Nu er Type R’eren dog tilbage på tronen. Og der kommer den formentlige til at holde parkeret et godt stykke tid. En Civic Type R har i sin nyeste aftapning med 316 hk på forhjulene nemlig klaret en tur rundt på den 20,8 kilometer lange bane i tiden 7:43:63. Det skete d.3 april i år.

Det er over tre sekunder hurtigere end GTI Clubsport og næsten syv sekunder hurtigere end den forrige Type R.

Du husker måske alt den virak, der var omkring den seneste Type R ring-rekord. Tror ikke at tingene er anderledes denne gang.

Testbilen, der opnåede omgangstiden, var teknisk set repræsentativ for specifikationerne i produktionsbilen, siger Honda. Et fuldt bur blev installeret af sikkerhedsmæssige årsager, men dets tilstedeværelse gav ingen yderligere stivhed til chassisrammen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For at kompencere for burets ekstra vægt fjerende Honda-temaet bilen bagssæder, inden Civic Type R blev sendt ud på banen med tilnavnet ‘ Det grønne helvede’.

Det er altså ikke helt den bil, Honda vil sælge dig senere på året, der nu har Nürburgring-rekorden igen. Men hurtig, det er den!

 


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler