Reklame:

Verdensmester får millioner i bøde – kaldte Lewis Hamilton noget racistisk

Den tredobbelte Formel 1-vinder skal betale millioner af kroner i bøde for racistiske bemærkninger, han i 2021 lod falde mod Lewis Hamilton.

Selvom han har vundet Formel 1 hele 3 gange, er brasilianeren Nelson Piquet i dag bandlyst i sporten. Og ikke bare det. En domstol i Brasilien har afgjort, at Piquet skal betale 6,6 millioner kr. i bøde.

Alt sammen fordi han i 2021 i en podcast udsendelse undlod at omtale Lewis Hamilton ved navn men i stedet gjorde det med et portugisisk slang-ord for “neger”. Det var dog først sidste år, at podcasten for alvor fangede offentlighedens opmærksom. Og det fik Piquet – hvis svigersøn er Max Verstappen – i problemer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Efterfølgende krævede fire menneskerettighedsorganisationer, at Nelson Piquet skulle betale en bøde på det der svarer til 12 millioner danske kr. Det brasilianske kunne kun finde grundlag for det halve. Men bøden er ikke den eneste konsekvens, som Nelson Piquet på grund af sit ordvalg i dag må leve med.

LÆS OGSÅ: Ferrari-chef: Syntetisk benzin bliver billigere

Piquet, der kørte sig til VM-titler i 1981, 1983 og 1987, fik i sommeren sidste år at vide, at han aldrig må vise sig i Formel 1-paddocken igen. På grund af bemærkningen om Hamilton er han udelukket fra sporten på livstid. Bemærkningen har dog ikke fået konsekvenser for brasilianerens verdensmesterskaber.

Om sagen har Hamilton selv sagt, at ‘gamle stemmer’ bør udelukkes fra Formel 1. Det gælder ud over Piquet den tidligere ejer af Formel 1 Bernie Ecclestone samt den tidligere kørere og mange-dobbelte Le Mans-vinder Jacky Ickx. 

Reklameblok:
– Jeg synes, det handler om det store billede, og jeg ved ikke, hvorfor vi bliver ved med at give de her gamle stemmer en platform.

– Gamle stemmer som enten bevidst eller ubevidst mener, at folk som mig ikke hører hjemme her, eller at kvinder ikke gør. Diskrimination er ikke noget, som man bør promovere, siger Hamilton.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?