Annonce:

Verdens langsomste Ferrari kan kun køre 25 km/t

Hvordan den er sluppet ud fra fabrikken i Maranello, melder historien ikke noget om, men det er i hvert fald gået langsomt.

Det er sjældent at se en Ferrari på gaden, ikke mindst fordi mærket fra Maranello knap bygger 10.000 biler om året.

Endnu mere sjældent er det at spotte en prototype ude i offentligheden, og hvis det sker, er det under et hav af camouflage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ikke desto mindre er denne Ferrari F12 TDF sluppet ud fra fabrikken og endt helt ovre på den anden side af Atlanten, nemlig i USA, hvor den netop er solgt af en forhandler.

Og det er selvfølgelig ikke hvilken som helst F12 TDF, selvom Ferrari byggede bare 799 eksemplarer af bilen. Modellen, der netop er solgt på Bring A Trailer, er nemlig en af Ferraris prototyper.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

Det betyder, at den 6,3-liters V12-motor er begrænset til bare 25 km/t, og at den aldrig nogensinde vil kunne indregistreres til brug på offentlig vej. Hverken herhjemme, i Italien eller i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Billeder af bilen afslører, at den i hvert fald for en Ferrari har kørt langt. Triptælleren står godt nok i miles, men de 19.756 miles svarer til lige knap 32.000 kilometer, 31.792 kilometer for at være helt præcis.

Om Ferrari selv har kørt med så lave hastigheder hele vejen til de knap 32.000 kilometer, melder historien ikke noget om, men et kvalificeret gæt er et rungende ‘nej’.

Sælger skriver da også, at Ferrari-folke første begrænsen tophastigheden, da udviklingsarbejdet var vel overstået. Til gengæld står den hen i det uvisse, hvor fabrikken ikke har beholdt bilen selv.

Et kig ind i kabinen afslører, at prototypen formentlig er udviklet sidst i processen med særudgaven af F12’eren, for pånær et par atypiske knapper i kabinen ligner prototypen faktisk noget, der uden problemer kunne trille rundt på vejene, også med en hastighed højere end 25 km/t.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Bilen er netop blevet solgt efter massiv interesse. Officielt er der kun givet 10 bud på bilen, men kommentarsporet er rødglødende. Da auktionen udløb kl. 19.05 lokal tid, lød det højeste bud 475.000 dollar, eller det, der svarer til 3,3 millioner kroner.

Faktisk sker det ikke så sjældent, at prototyper slipper ud fra fabrikken. Boosted har blandt andet fortalt historien om en ‘Opel’, der egentlig skulle dø, men som en passioneret lærer på en teknisk skole har holdt i live. Læs mere om den historie her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler