Verdens hurtigste sedan i 1989: Vi kører Alpina B10 BiTurbo


Alpina B10 BiTurbo blev udnævnt til verdens hurtigste 4-dørs sedan i 1989. Vi kører den sjældne kultbil på et sæt danske landeveje badet i sommersolen.

Alpina er for BMW, hvad RUF er for Porsche, og hvad Brabus er for Mercedes. De er alle tuningsfirmaer, som har tætte relationer til et bestemt bilfirma, og i Alpinas tilfælde har den gode relationer mellem dem og BMW varet ved siden firmaets opstart i 1965, skriver Bil Magasinet.

Og i dag er vi kommet bag rattet af en af mærkets mest ikoniske modellen: Alpina B10 Bi-turbo fra 1989. Du ved, den, der blev kåret som verdens hurtigste 4-dørs sedan samme år!

Beholdt E34’erens stramme linjer
E34-generationen af BMW’s 5-serie har et stramt design. Hvis du spørger mig, er det en af de smukkeste BMW’er, der er konstrueret. Den er så klassisk i sine linjer, og selv i dag giver sådan en bil respekt at trille rundt i. Men denne er nu noget helt særligt, for logoet bagpå viser, at dette var bilen, jeg drømte om, da min alder kunne skrives med ét ciffer.Jeg husker hvordan min far, bror og jeg spillede bilkort. Vi vidste dog godt, at den, der havde den røde Alpina B10 BiTurbo, altid vandt spillet. For at understrege dens status, stod den på bilkort-billedet sammen med et Concorde-fly – respekt!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre