Annonce:

Ved en fejl har disse bilejere ikke betalt udligningsafgift

Ejer du en diesel-drevet plugin-hybrid, er det ikke sikkert, du er blevet opkrævet udligningsafgift. Regningen kommer dog nu, siger Motorstyrelsen.

Besøg vores annoncør:

Motorstyrelsen har endnu engang lavet en fejl. Igen drejer det sig om opkrævning af bilafgifter hos de danske bilister. Helt konkret er den gal med udligningsafgiften.

Den, som skal opkræves i tillæg til CO2-ejerafgift, er ikke blevet opkrævet hos ejere af plugin-hybridbiler med dieselmotor der er indregisteret i Danmark mellem 1. juli 2021 til og 24. juni 2024.

Udligningsafgiften er noget, alle ejere af dieselbiler i Danmark skal betale, fordi diesel som brændstof beskattes lavere end benzin. Fra 1. januar 2025 kommer beskatningen af brændstoffet dog tættere på hinanden. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Motorstyrelsen vil ikke give sig selv skylden, men skyder i stedet skylden på en fejl i Motorregistret. Det oplyser myndigheden på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma konkurs – alt skal betales kontant

Regningen på de skyldige beløb slipper bilisterne i dieseldrevne plugin-hybrider da heller ikke for. Den kommer nu.

Fra 25. juni 2024 er Motorregistret nemlig blevet tilpasset, som myndigheden kalder det, så det nu er muligt at opkræve udligningsafgiften i tillæg til CO2-ejerafgiften.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ændringen bliver dog gennemført ad flere omgange, så ejerne af de berørte køretøjer hen ad vejen får besked. Men selvom der er tale om en fejl fra en offentlig myndighed, får bilisterne altså ikke lov til at beholde pengene.

Det er i øvrigt ikke første gang, Motorstyrelsen ikke har styr på, hvordan man opkræver afgifter. I en lang periode mellem 2012 og 2019 blev der ikke udsendt rykkere for ubetalte periodiske afgifter. Myndighederne gjorde intet ved bilister, der skyldte i vægtafgift eller grøn afgift. Altså ikke før fejlen blev opdaget i juni 2019.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler