Undersøgelse: Dette pisser danskerne mest af trafikken

Foto: PR

Spørger man danskerne, er de ikke i tvivl, om hvad der er til mest gene i trafikken.

Få ting kan som manglende køreevner hos andre få pulsen op hos danskerne. Det afslører en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I undersøgelsen løfter bilisterne samtidig sløret for, hvad der for alvor kan få deres pis i kog ude i trafikken.

Det her er irriterende
Undersøgelsen viser, at det især er adfærd, der øger risikoen for ulykker, som får pulsen op hos den enkelte. På en noget nær delt førsteplads over danskernes irritationsmomenter finder man uopmærksomme bilister, der roder med enten GPS eller taler i håndholdt mobiltelefon, dog skarpt forfulgt af bilister, der ikke holder ordentlig afstand.

– Undersøgelsen viser, at det især er adfærd, der øger risikoen for ulykker, som får pulsen op hos den enkelte. På en noget nær delt førsteplads over danskernes irritationsmomenter finder man uopmærksomme bilister, der roder med enten GPS eller taler i håndholdt mobiltelefon, dog skarpt forfulgt af bilister, der ikke holder ordentlig afstand, siger skade-direktør Henrik Sagild.

Reklameblok:Langsomme bilister er – også – farlige
Herefter er det hastigheden – eller manglen på samme – der irriterer rigtig mange bilister på de danske veje. Fire ud af ti peger nemlig på, at de bliver irriteret over dem som bliver liggende i overhalingsbanen. Kort sagt – dem der ikke trækker til højre.

Hver tredje ser dog også rødt, når bilister kører med en hastighed under det tilladte. Og her må skade-direktøren medgive, at den lavere fart ikke nødvendigvis forhindre ulykker. Snarer tværtimod.

– t godt flow i trafikken er med til at højne trafiksikkerheden, og når bilister begynder at bryde det flow ved eksempelvis at køre væsentligt langsommere end tilladt, så er det med til at skabe uforudsete hændelser for andre bilister, der dermed risikerer at skulle agere hurtigt og usikkert.

Reklameblok:

Grafik: Gjensidige Forsikring

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk