Annonce:

Undersøgelse: Dette pisser danskerne mest af trafikken

Spørger man danskerne, er de ikke i tvivl, om hvad der er til mest gene i trafikken.

Få ting kan som manglende køreevner hos andre få pulsen op hos danskerne. Det afslører en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen løfter bilisterne samtidig sløret for, hvad der for alvor kan få deres pis i kog ude i trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det her er irriterende
Undersøgelsen viser, at det især er adfærd, der øger risikoen for ulykker, som får pulsen op hos den enkelte. På en noget nær delt førsteplads over danskernes irritationsmomenter finder man uopmærksomme bilister, der roder med enten GPS eller taler i håndholdt mobiltelefon, dog skarpt forfulgt af bilister, der ikke holder ordentlig afstand.

– Undersøgelsen viser, at det især er adfærd, der øger risikoen for ulykker, som får pulsen op hos den enkelte. På en noget nær delt førsteplads over danskernes irritationsmomenter finder man uopmærksomme bilister, der roder med enten GPS eller taler i håndholdt mobiltelefon, dog skarpt forfulgt af bilister, der ikke holder ordentlig afstand, siger skade-direktør Henrik Sagild.

Langsomme bilister er – også – farlige
Herefter er det hastigheden – eller manglen på samme – der irriterer rigtig mange bilister på de danske veje. Fire ud af ti peger nemlig på, at de bliver irriteret over dem som bliver liggende i overhalingsbanen. Kort sagt – dem der ikke trækker til højre.

Hver tredje ser dog også rødt, når bilister kører med en hastighed under det tilladte. Og her må skade-direktøren medgive, at den lavere fart ikke nødvendigvis forhindre ulykker. Snarer tværtimod.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– t godt flow i trafikken er med til at højne trafiksikkerheden, og når bilister begynder at bryde det flow ved eksempelvis at køre væsentligt langsommere end tilladt, så er det med til at skabe uforudsete hændelser for andre bilister, der dermed risikerer at skulle agere hurtigt og usikkert.

Grafik: Gjensidige Forsikring

 

 


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler