Annonce:

Tyskland indfører nyt forbud mod både benzin- og elbiler

17. juni indførte Tysklands lovgivende forsamling et nyt forbud, der tager bilers forkørselsret i byerne. En lov der ellers har eksisteret siden 1909.

Besøg vores annoncør:

En 115 år gammel færdselslov i Tyskland er fortid.

Den 3. maj 1909 gav Tysklands færdselslov biler og lette køretøjer forkørselsret i trafikken i byerne. Det skulle, lød argumentet, lette trafikken mest muligt.

Siden er reglen med undtagelse af lidt småjusteringere i 1953 ikke rigtig blevet pillet ved lige siden. Men det er slut nu, hvor der er kommet en skrappere justering af loven til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Et flertal i den tyske, lovgivende forsamling, kaldet Forbundsdagen, har nemlig besluttet at ophæve bilernes forkørselsret i byerne. Det skete den 17. juni 2024.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Det skriver Auto Bild.

I den nye udgave af færdseloven ligestilles sundhed og miljøbeskyttelse med bilisternes ‘ret’ til at komme først frem. Det kan lokalregeringer i Tyskland ifølge mediet bruge til fremme strengere miljøkrav i byerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Et ligende tiltag har allerede skabt både stor vrede og debat i England. I 2022 fik cyklister i England nemlig forkørselsret, hvis de var på vej til at krydse.. ja, en vej. Før det skulle bilisterne blot udvise hensyn, hvis cyklisterne allerede var på vej over en strækning.

Siden da er loven dog også blevet strammet for Englands cyklister. I maj måned blev der således indført en straframme på op til 14 års fængsel for cyklister. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler