Tysk tuner klar med 310 hk i Peugeot 308 GTi

Tyske tunere har skabt et fransk alternativ til Golf R – det er ikke så skørt, som det lyder

Reklameblok:Spørg man Peugeot selv, er den 272 hestes 308 GTI sat op til at jage Volkswagen Golf GTI og Hyundai i30 N i asfalt-junglen.

Men hvis man spørg Clemens Motorsport, kan den franske løve lige så godt direkte efter struben på Golf R og Honda Civic Type R. Den tyske tunerspecialist ud i franske biler er nemlig klar med hele tre tunertrim til 308’eren.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Det første trin, Level 1, hæver ydelsen i den 1.6-liters turbobenziner til 290 hestekræfter og 360 newtonmeter. Alene ved at optimere motorstyrringen.

Level 2 er 303 hestekræfter og 380 newtonmeter – fordi Clemens Motorsport lige finder en lidt større intercooler og luftfilter udviklet in house, som kobles på den modificerede motorstyrring.

Endelig er der 310 hestekræfter i Level 3, som ovenpå Level 2 og 3 indbærer et helt nyt udstødningssystem i rustfritstål plus en endnu vildere modificering af luftindtaget. Antallet af hestekræfter er altså identisk med dem, der fås i Golf R. VW’en leveres dog – modsat Peugeot’en – med firehjulstræk.

Reklameblok:

Clemens Motorsport topper 308-tuningen af med 19″ aluminums-fælge fra Schmidt Revolution. De går under navnet C-Zero og skal pakkes ind i 235/35-dæk. 20″ er også en mulighed.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk