Tushek TS 900: Ukendt hyperbil går fra 0-380 km/t

En slovensk hyperbil? Ja, det findes – en hybrid med tæt på 1.000 hk

Kan du huske, da Tushek ud af det rene ingenting viste en superbil med 450 hestekræfter frem i 2012? Heller ikke os.

Men her syv år senere er slovakkerne tilbage. Og med langt flere hestekræfter. Motoren – en 4.2-liters V8 – er hækmonteret og yder med to elektriske motorers hjælp hele 950 hestekræfter og 1.400 newtonmeter.

Reklameblok:TS 900 Apex Hybrid – ikke det mest elegante navn – bliver først præsenteret på biludstillingen Salon Prive i England i næste måned. Men allerede nu siger Tushek, at bilen kan skyde en topfart på 380 km/t.

0 til 62 miles i timen (96 km/t, red.) tager bare 2,5 sekunder, fordi bilen – vis ramme er bygget i aluminium – blot vejer 1.410 kilo. Det er 600 kilo letter end Bugatti Chrion.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

For at få de mange hestekræfter omsat til bid i asfalten, ruller TS 900 på Pirelli Trofeo Series R-dæk.

Det hele lyder meget, meget dyrt – men helt præcist hvad sådan et bæst koster, må vi vente lidt endnu med at få at vide. Ifølge autocar.co.uk ender prisen dog på noget mere end de 275.000 britiske pund, som fabrikkens første bil kostede.

 

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk