Trods høj efterspørgsel: Bilmærker taber milliarder

Penge fosser ud af Jaguar Land Rover Automotive - også kendt som JLR-gruppen. Det selvom der faktisk er mange bilister som efterspørg mærkets biler. 

JLR-gruppen taber milliarder af kroner. Det selvom der er høj efterspørgsel på bilerne.

Penge fosser ud af Jaguar Land Rover Automotive – også kendt som JLR-gruppen. Endda selvom der faktisk er mange bilister, som efterspørger mærkets biler.

Forklaringen skal findes i den globale mangel på på mikrochips. Det er hårdt for alle bilfabrikanter, også i det engelske hvor Jaguar Land Rover melder om store tab. Konkret har man tabt 302 millioner pund svarende til 2,6 milliarder kroner det seneste kvartal.

Til sammenligning tjente JLR 65 millioner kroner i samme periode sidste år. Det skriver Automotive News Europe.Ifølge regnskabschefen skyldes det enorme tab også, at man har ordre på 160.000 biler, som ikke har kunnet leveres til kunderne. Det højeste antal i mærkets historie.

Kan blive decideret danskerhit
Alligevel er der godt fyldt i ordrebøgerne. Lige nu har JLR mere end 125.000 biler som skal leveres. Hvor mange af dem, der er udgaver af den nye Range Rover, melder historien ikke noget om.

LÆS OGSÅ: Volvo: Så lille er CO2-forskellen mellem benzin- og elbilen

Men Range Roveren har alle dage været en succes for mærket, og den nyeste udgave kan faktisk gå hen og blive noget af en dansker-favorit. Den kommer nemlig som plugin-hybrid, og den udgave – med 3-liters V6’er – udleder under 30 CO2 pr. kilometer. Der med ryger modellen under en magisk afgiftsgrænse, som gør den markant billigere at indregistrere herhjemme.

For dem, der ikke kan nøjes, kommer den nyeste Range Rover selvfølgelig også med 4,4-liters twinturbo-ladet V8-motor.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk