Annonce:

Toyotas øverste chef i bilulykke – væltede rundt på taget

Aiko Toyoda, der er tidligere direktør og nuværende bestyrelsesformand for Toyota, har været involveret i en ulykke med en rallybil.

Besøg vores annoncør:

Åbningen af Toyotas nye testanlæg- og udviklingscenter foregik noget mere dramatisk end planlagt, da bestyrelsesformand Aiko Toyoda forulykkede i en rallybil.

Det skriver Times Drive.

Efter at have smidt bilen – en GR Yaris – som Aiko Toyoda selv har været med til at udvikle, foretog den japanske topchef et træk, der formentlig kom bag på de fleste.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I stedet for at forlade stedet stillede den 68-årige japaner sig op ved siden af bilen og begyndte at tale om, hvor vigtigt sikkerhed er i nye biler.

LÆS OGSÅ: Fyrede dansk chef – bilmærke taber over 4 milliarder kroner

– Shimoyama er et sted, hvor man dagligt kører, kører galt og reparerer biler igen og igen.

– Det vigtigste aspekt ved at bygge biler involverer gentagne gange at køre, bryde sammen og reparere biler, lød det fra bestyrelsesformanden, da han stillede sig op foran den ødelagte GR Yaris.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Shimoyama-anlægget er bygget godt 30 minutters kørsel fra Toyotas hovedkvarter. Det nye anlæg skal med tiden blive hjemsted for både performance-afdeling Gazoo Racing og Lexus.

Der er også en 5,3 kilometer lang racerbane på stedet. Ifølge Toyota-toppen har man ladet layoutet ligne noget fra Nürburgring. På den måde ‘slipper’ bilmærket for at rejse hele vejen til Tyskland med fabriksnye biler.

Det betyder dog ikke, at Aiko Toyoda er klar til at lægge hverken kørehandskerne eller bestyrelsesposten på hylden. Sidste år sagde han bl.a. til Road and Track, at han stadig ville køre racerløb.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler