Toyota vil bygge Nürburgring ‘light’ i Japan

Toyota er i fuld gang med byggeriet af en ny udviklingsafdeling med egen racerbane, der kommer til at ligne den berømte ‘Nordsløjfe’ i lille skala

Reklameblok:Ifølge Nikkei Asian Review er Toyota godt i gang med at bruge 2,8 milliarder US.-dollar på nye udviklingsfaciliteter. For de absurd mange penge bygger japanerne blandt andet en racerbane, der skal indeholde sving og langsider fra 11 berømte racerbaner verden over.

En af de 11 strækninger vil være inspireret af Tysklands Nürburgring, nærmere bestemt dele af ‘Nordsløjfen’. Hos Motor1.com har man opsnuset, at banen alt i alt bliver 5.3 kilometer lang. Eller omkring det kvarte af ‘Nordsløjfens’ længde.

Niveaumæssigt vil banen have en forskel på 76 meter mellem det højeste og laveste punkt. ‘Nordsløjfen’, der også er kendt som ‘det grønne helevde’, har her en forskel på 305 meter mellem højeste og laveste punkt.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Toyota har da også indtil nu være særdeles glade for den ægte vare beliggende i Tyskland. Faktisk så meget at den seneste Yaris er kommet i en hardcore version kaldet GRMN, der skal oversættes til ‘Gazoo Racing tuned by Meisters of Nürburgring’.

Japanerne tager allerede den første etape af de udviklingsfaciliteterne i brug næste år, mens racerbanen først står helt færdig i 2023. Til den tid vil økonomiafdelingen i Toyota City altså nok kunne mærke et markant dyk i størrelsen af inginørernes rejserudgifter til Tyskland.

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk