Annonce:

Toyota rasende på Nissan: Fandme nej – Så bygger vi 2JZ igen

Det var en rasende Toyota-topchef, der sidste fredag fik nyheden om, at Nissan genstarter produktionen af RB-motoren

‘Det er et klokkeklart brud på vores aftale, vi slæber dem i retten, de sataner’

Sådan lyder det konkluderende fra Toyotas japanske topchef Akio Toyoda i en pressemeddelse sendt rundt til bilmedier verden over.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Toyoda er godt gal over, at Nissan som en del af fabrikkens heritage-program har valgt at bygge nye RB26-motorer.

DE HAR SNYDT OS

‘Da vi (Toyota,red.) producerede den sidste 2JZ GTE-motor i 2007, blev vi højt og helligt enige med Nissan om at indstille alle produktioner af samtlige performance-motorer på begge fabrikker. Vi skrev endda under og alt muligt. Men de har snydt os’, siger den øverste Toyota-mand fra hovedsædet i Toyota City.

Toyota føler sig trådt over tæerne, fordi de ganske rigtigt i 2008 i en gentlemens-aftale blev enige med Nissan om at indstille sportsbils-produktionen. Værre er det, at det faktisk ikke første gang, Nissan bryder aftalen

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
IKKE FØRSTE GANG

Allerede i 2009 løb Nissan fra deres løfte og introducerede verden for GT-R-modellen. Men nu har Toyota altså fået nok.Som modtræk vil Toyota-fabrikken finde de gamle tegninger over 2JZ-motoren frem og ‘straks begynde produktionen’, som det lyder i pressemeddelsen.

‘Vores kunder vil kunne købe de første, nye 2JZ-maskiner allerede om en uge. Om jeg så skal ud for at stjæle de første stumper for at få produktionen i gang.  2JZ’eren er også federe. RB26’erens 2.5-liters slagvolumen er til grin. Vores er en tre-liters’, håner topchefen.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler