Annonce:

Toyota beskyldes for at modarbejde elbiler

Toyota har længe forholdt sig skeptisk til elbiler. Nu beskylder en ny rapport det japanske mærke for at stå i vejen for elbilerne.

I en ny rapport langer den klima-aktivistiske lobbygruppe Influencemap ud efter en lang række bilmærker.

Organisationen, der har hovedsæde i London, mener ikke, at bilmærkerne gør nok for klimaet. Og her er Toyota altså blandt de værste. Faktisk er det japanske mærke det værste, lyder kritikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge rapporten er Toyota det bilmærke, der gør absolut mindst for at omstille bilproduktionen til udelukkende at bestå af elbiler.

Når det kommer til udbuddet af elbiler, er kun Suzuki og Honda værre end Toyota, mener Influencemap.

LÆS OGSÅ: Cyklister vil forbyde alle bilister at køre over 20 km/t

Selve rapporten tager udgangspunkt i, hvordan de forskellige bilmærker gennem lobbyarbejde arbejder for eller imod de forskellige tiltag, der skal begrænse den generelle udledning af CO2 fra bilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Højst på listen – altså bedst placeret – ligger Tesla, fordi mærket i 2030 fortsat ikke har planer om andet end at bygge elbiler. Herefter kommer Mercedes, fordi tyskernes modelprogram i det nye årti vil bestå af 71 procent elbiler.

På en tredjeplads har den britiske lobbygruppe placeret BMW, fordi man mener, at tyskerne vil have fyldt modelprogrammet med 69 procent elbiler i 2030. Virkeligheden kan dog se ganske anderledes ud. Læs mere om det her.

Omvendt insisterer Toyota på, at elbiler – altså dem med ledning – ikke er den eneste løsning, når det kommer til fremtidens transportmuligheder.

Faktisk insisterer japanerne på teknologisk åbenhed. En lignende holdning finder vi hos Volvo Trucks, som nu forsøger sig med lastbiler, der forbrænder brint.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler