Annonce:

Toyota benægter vanvittigt tal

Det japanske erhvervsmedie Nikkei hævder at være i besiddelse af Toyotas interne måltal. Men Toyota benægter, at tallene kommer fra dem.

Toyota havde et imponerende 2023. Hele 9,23 millioner nye biler blev det til mellem januar og november måned. Tallene for december har japanerne endnu ikke frigivet.

Men det kan sagtens blive endnu vildere. Ifølge det japanske erhvervsmedie Nikkei har Toyota allerede nu en målsætning, der betyder, at de går efter at bygge 10,3 millioner biler i 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Af disse skal 3,4 millioner bygges hjemme i Japan, mens resten, 6,9 millioner biler, skal samles rundt omkring i verden. I tallene medregner Toyota angiveligt også Lexus.

Altså angiveligt. For Toyota benægter, at de tal, som Nikkei fremlægger, kommer fra dem. Tallene er, ligesom for andelen af biler i december 2023, slet ikke blevet frigivet endnu, lyder det fra hovedkvarteret i Toyota City.

LÆS OGSÅ: FDM advarer danske bilister mod særlig type bilsele

Nikkei skriver dog, at Toyota stadig ikke skruer alvorligt op for antallet af elbiler. Omend mærket går efter at bygge en kvart million biler med strømstik i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Dette tal hæver Toyota til 600.000 elbiler allerede næste år. Det er dog ikke umiddelbart elbilerne, der trækker læsset i Toyotas ordrebøger.

Japanerne har da også, når man ser bort fra brintbilen Mirai, kun én elbil på programmet. I stedet er det efterspørgslen på hybridbiler, som Toyota lever højt på.

Mellem januar og november sidste år solgte Toyota næsten 4 millioner hybridbiler. Og ifølge nyhedsbureauet Reuters har bilmærkets chefer kun planer om at øge den del af produktionen.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler