Annonce:

Tilbagekalder over 36.000 biler på grund af ét klistermærke

Alfa Romeo tilbagekalder nu 2.571 eksemplarer af SUV’en Tonale på verdensplan, fordi soltaget i bilerne kan være farligt for bilisterne. I marts var den gal med 36.000 biler.

Biler, som Alfa Romeo har solgt i hele 105 lande, skal nu en tur på værkstedet.

Det italienske bilmærke, der er en del af Stellantis-koncernen, har nemlig fundet ud af, at soltagene i 2.571 eksemplarer af SUV’en Tonale kan være farlige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tilbagekaldelsen gælder biler bygget i perioden mellem 24. november 2022 og 20. februar 2023. I disse biler mener Alfa Romeo nemlig at have lokaliseret en potentielt farlig fejl.

Til det tyske medie Auto Motor und Sport oplyser Alfa Romeo, at mekanismen, der skal forhindre, at soltaget stopper, hvis noget kommer i vejen for det, måske ikke virker.

LÆS OGSÅ: Helt ny Volkswagen Passat kommer aldrig til Danmark

På den måde kan Tonale-ejere og/eller deres passagerer nemt få fingrene i klemme. Om soltaget kan køre så kraftigt frem, at det også kan kappe fingre af, melder historien ikke noget om.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men tjekkes skal de mange biler i hvert fald. Selv oplyser Alfa Romeo, at det vil tage omkring 2 timer og 45 minutter at gennemgå hver enkelt af de næsten 2.500 biler for fejlen.

Hvis det bliver nødvendigt, vil bilmærket udskifte den problematiske elektronik i bilerne. Det er ikke første gang, Alfa Romeo må tilbagekalde SUV’en Tonale.

I marts måned måtte over 36.000 eksemplarer af modellen, der i USA også kan fås som Dodge Hornet, en tur på værkstedet for at få udskiftet et klistermærke.

Ja, et klistermærke. Alfa Romeo har nemlig opdaget, at nogle af bilerne, som bygges på en Stellantis-fabrik i Italien, kan være udstyret med de forkerte oplysninger om dæktryk og tilladt totalvægt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler