Annonce:

Tilbagekalder 80.000 biler med alvorlig fejl

BMW-gruppen skal ud i en større tilbagekaldelse, der også rammer Rolls-Royce. Den er gal med bremserne, siger myndighederne i USA.

BMW skal ud i en større tilbagekaldelse af 79.670 biler. Yderligere ti biler er fra Rolls-Royce, som siden 1998 har tilhørt tyskerne.

Det har dog ikke været uden problemer. Og nu tager BMW konsekvensen af, at flere sikkerhedssystemer, som ABS-bremserne og stabilitetsprogrammet, kan gå sig en tur i flere modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

BMW siger selv, at mærket allerede har fundet fejlen og en løsning på den. Men ABS-bremserne kan altså stadig ‘gå’ på grund af fejlen.

En fejl, der kan være på flere 5, 7 samt X1, X5, X6, X7 og XM-modeller. Desuden kan bremsefejlen gemme sig i op til ti Rolls-Royce Spectre-modeller, lyder det.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse afslører de mest fejlfyldte elbiler

BMW understreger godt nok, at selve bremserne stadig virker og kan stoppe bilerne. Men ABS-systemet og/eller elektronisk stabilitetsprogram kan give problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er bestemt ikke første gang, BMW tilbagekalder biler. Bare de seneste år har det tyske mærke fra München tilbagekaldt biler i millionvis. Blandt andet flere tusinde biler i Danmark.

I 2018 var den gal med 6.500 dansk indregistrerede dieselbiler, som var i fare for at bryde i brand. Bilerne kunne ganske enkelt selvantænde. Og sidste år var den gal med yderligere 10.000 danske biler.

Efterfølgende har BMW fået heftig kritik – også i danske medier – for ikke at gøre nok for at rette en fejl på dieselbilernes EGR-system.

Og i Sydkorea fik man decideret nok af BMW-importøren, der blev idømt en gigantisk bøde for at skjule årsagen til brande i mere end 50 biler. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om BMW her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler