Annonce:

Tilbagekalder 100.000 biler – gammel fejl skal fikses… igen!

Mærkets teknikere kan gjort det forkert første gang. Derfor skal de mange biler nu tjekkes en ekstra gang.

Balladen om Takatas defekte airbags bliver ved med at plage bilindustrien. Og nu må Ford på den igen. Der er nemlig en risiko for, at mærket ikke har gjort det godt nok, da man i første omgang første at udskifte de defekte airbags.

LÆS OGSÅ: Opgiver bøde: Robert skal alligevel IKKE betale 325.000 kr. for skrottet Renault

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret viser Fords egen gennemgang af de første tilbagekaldelser, at man i ‘mindst 7 tilfælde’ ikke fik monteret den forreste airbag i passagersiden på pickup-modellen Ranger korrekt. Det oplyser det amerikanske transportministeriums afdeling for trafiksikkerhed.

For at være helt sikker på at samme fejl ikke er begået i flere biler tilbagekalder Ford derfor igen 100.000 eksemplarer af modellen produceret mellem 2004 og 2006. Mærket har endnu ikke modtaget meldinger, om at forkert monterede airbags har været skyld i nogle uheld eller dødsfald.

Problemet kom også til Danmark
Der er heller ikke meldinger, om at Fords fejl også skulle have ramt europæiske biler. Men problemet med defekte Takata-airbags er bestemt ikke ukendt på vores breddegrader. Herhjemme har både BMW, Nissan og Honda tilbagekaldt biler på grund af problemet.

I 2017 gik Takata konkurs på grund af de mange defekte airbags. På det tidspunkt var omkring 100 millioner biler verden over blevet tilbagekaldt på grund af fejlen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler