Reklame:

Tesla slår rekord – Men det er stadig en dårlig nyhed

Tesla spyttet biler ud i et rasende tempo, men indtjeningen har lagt fra haft samme fart på.

Faktisk har Teslas indtjening kun været i bakgear det sidste lange stykke tid. Og det selvom mærket producerer biler som aldrig før. Det fremgår af Teslas regnskab for første kvartal, som blev offentliggjort onsdag aften dansk tid.

I første kvartal af i år tjente firmaet 4,5 mia. dollar før skat. Det svarer til 30,6 mia. danske kroner, eller 17,6 procent mindre end mærket hev hjem i samme periode sidste år. Det skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Biler blev det til 423.000 af. 36 procent flere end i første kvartal 2022 og flere end mærket nogensinde har leveret før i en tre-måneders periode. Men samtidig erkender Tesla selv i regnskabet, at man har haft store omkostninger som indtjeningen fra bilerne ikke har kunnet dække.

LÆS OGSÅ: Elon Musk er IKKE i tvivl – “Det sker der med Teslas priser”

Alligevel holder selskabet fast i, at man går efter endnu en rekord. Nemlig at have leveret 1,8 mio. biler, inden året rinder ud. Kort før kvartalsregnskabet blev offentliggjort smed mærkets direktør, Elon Musk, dog noget af en bombe. En bombe der fik aktien til at bløde.

Musk mener nemlig, at prisen på nye Teslaer fortsat kan komme længere ned. Herhjemme er den indtil videre sat ned tre gange siden januar. På hjemmemarkedet i USA er der sket endnu mere. Her har Tesla nemlig sat prisen ned hele 5 gange.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?