Tesla satte prisen ned – men flere elbiler er blevet dyrere

To gange på lidt mere end en måned satte Tesla prisen ned. Både herhjemme og internationalt. Men langt fra alle bilmærker har fulgt det eksempel.

Selvom Tesla nu af to omgange har satte prisen herhjemme i løbet af 2023, er det bestemt ikke alle mærker i bilindustrien, som har fulgt det eksempel. Det viser en gennemgang af priser på elbiler hjemme, som Mobilsiden har lavet.

For mens Tesla satte prisen ned 13. januar og igen 3. marts, har 12 af de mærker – som det danske site har tjekket priserne hos – faktisk skruet op. Gennemsnitligt er priser på elbiler fra bl.a. BMW, Audi, Skoda, Fisker og kinesiske BYD steget med 15.698 kr.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: EU udskyder forbud mod benzin- og dieselbiler – Tyskland er bekymret

Det er næsten lige så meget i snit, som priserne i den modsatte ende er sænket med, hos de mærker der har fulgt Teslas eksempel. At priserne er faldet hos andre mærker, skyldes dog primært afgiftsændringer.

I godt 50 tilfælde er der dog ikke sket med priserne på elbiler hjemme. Hverken efter 13. januar eller 3. marts. Allerede tilbage i januar afviste den danske VAG-importør, Selmer-gruppen, da også at sætte prisen ned.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Dengang lød forsvaret af de uændrede priser, at importøren ikke mener, at billigere biler ikke er den rigtige vej at gå.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk