Tesla Roadster med SpaceX raket-pakke klarer 0-100 km/t på 1,1 sekund

Tesla Roadster 1,1 sekund

Med små raketmotorer kommer Teslas lille Roadster til at blive hurtigere end noget andet på kloden.

Vi ved godt, at Tesla Roadster vil blive en usædvanlig hurtig bil. Men indtil videre har vi haft tallet 1,9 sekunder i hovedet, når snakken er gået omkring accelerationen. Men nu er der nye informationer klar.

Det er Petersen Automotive Museum, som har sat den kommende Roadster op i udstillingen, og en lille plade med en smule information på er blevet spottet.

Her står der nemlig, at bilen kommer til at klare disciplinen 0-100 km/t på bare 1,1 sekund. Det er jo helt skørt hurtigt. Men også kun muligt i den særlige SpaceX-version.SpaceX er jo Elons firma, der sender store raketter i rummet, så derfor vil bilen da også indeholde noget, som er super spacy. En slags raketmotorer.

Han kalder det selv cold gas thrusters. Og de kommer blandt andet til at sidde bag nummerpladen, der kan klappes ned og give thrusteren mulighed for at give endnu mere acceleration.

Til Jay Leno har Elon Musk sagt:

“We’re gonna use ultra-high pressure compressed air. It’s a cold gas thruster. The main thruster will be behind the license plate. So, for acceleration, it drops the license plate, and behind the license plate is a rocket thruster. It’s like full-on James Bond.”

Tesla Roadster 1,1 sekundKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk