Annonce:

Tesla får ret – bilmærket vinder spektakulær retssag

En jury har givet Tesla ret i, at der ikke er noget at komme efter i en ellers ret så spektakulær sag om sikkerhed.

Tesla er på vinderkurs. I hvert fald i det californiske retssystem hvor en jury netop har givet mærket ret i, at der ikke var sikkerhedsmæssige problemer med Teslas autopilotsystem i en sag om et uheld i 2019. Det skriver Ritzau.

Ifølge det internationale nyhedsbureau er afgørelsen den første af sin slags i sager om ulykker i selvkørende biler. Dermed kan udfaldet af sagen potentielt blive den rettesnor, alle andre sager mod Teslas selvkørende Autopilot-system falder ud efter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sagen, der nu er afgjort, begyndte da Tesla-ejeren Justine Hsu brækkede kæben og fik slog nogle tænder ud, fordi hendes Model S, der kørte med autopiloten slået til, kørte op over en kantsten.

LÆS OGSÅ: Vil kvæle alt ulovligt gaderæs – gør det ulovligt at se på en brænder

Mødet med kantstenen udløste en airbag i bilen. Noget der foruden en brækkede kæbe og tandproblemer også kostede Hsu nogle nerveskader i ansigtet. Det ville hun have 3 millioner dollar af Tesla for.

Men domstolen er altså kommet frem til, at Tesla ikke kan klandres for fejlen. Justine Hsu får altså ikke så meget som én dollar i erstatning. Og selvom om afgørelsen i hendes sag ikke danner præcedens for kommende sager, anses den alligevel af bl.a. Reuters ‘som afgørende’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler