Reklame:

Tesla får ret – bilmærket vinder spektakulær retssag

En jury har givet Tesla ret i, at der ikke er noget at komme efter i en ellers ret så spektakulær sag om sikkerhed.

Tesla er på vinderkurs. I hvert fald i det californiske retssystem hvor en jury netop har givet mærket ret i, at der ikke var sikkerhedsmæssige problemer med Teslas autopilotsystem i en sag om et uheld i 2019. Det skriver Ritzau.

Ifølge det internationale nyhedsbureau er afgørelsen den første af sin slags i sager om ulykker i selvkørende biler. Dermed kan udfaldet af sagen potentielt blive den rettesnor, alle andre sager mod Teslas selvkørende Autopilot-system falder ud efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Sagen, der nu er afgjort, begyndte da Tesla-ejeren Justine Hsu brækkede kæben og fik slog nogle tænder ud, fordi hendes Model S, der kørte med autopiloten slået til, kørte op over en kantsten.

LÆS OGSÅ: Vil kvæle alt ulovligt gaderæs – gør det ulovligt at se på en brænder

Mødet med kantstenen udløste en airbag i bilen. Noget der foruden en brækkede kæbe og tandproblemer også kostede Hsu nogle nerveskader i ansigtet. Det ville hun have 3 millioner dollar af Tesla for.

Men domstolen er altså kommet frem til, at Tesla ikke kan klandres for fejlen. Justine Hsu får altså ikke så meget som én dollar i erstatning. Og selvom om afgørelsen i hendes sag ikke danner præcedens for kommende sager, anses den alligevel af bl.a. Reuters ‘som afgørende’.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?