Annonce:

Sverige indfører strengt kørekortkrav for alle nye bilister

På den anden side af Øresund bliver det nu markant dyrere at tage det første kørekort. I hvert fald hvis man ikke kan holde reglerne.

Prøvetid.

Det er lige præcis, hvad svenskerne indfører for landets nyeste bilister. Nemlig dem, der ikke er helt gamle nok til at køre rigtig bil, og derfor erhverver sig et såkaldt AM-kørekort.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I lighed med forholdene herhjemme gælder det kørekort til lille knallert, men svenske unge må også sætte sig ud i en A-traktor, der er en markant neddroslet bil, med det.

Men fra 1. juni 2024 skal alle svenske unge indstille sig på, at de er underlagt ét års prøvetid i den forbindelse.

LÆS OGSÅ: Nye biler fra Polestar får “Porsche”-teknik

Bliver man frakendt AM-kørekortet i Sverige inden for det første år efter køreprøven, skal man ikke bare tage køre- og teoriprøven om igen. Det er forfra med samtlige køre- og teorilektioner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Svenskerne mener, at de strengere krav potentielt set kan redde liv på landets veje. Dem er der i øvrigt over 200.000 af.

– En forskel i forhold til prøvetiden for kørekort til personbil er, at man skal igennem den obligatoriske uddannelse til AM-kørekort, før man kan køreprøven hos Trafikverket igen.

– Uddannelsen koster cirka 5.000 – 7.000 svenske kroner, og det er en betydelig udgift for et ungt menneske.

– Forhåbentlig vil det føre til mere tankevækkende og trafiksikker kørsel, der redder liv, siger Susanne Alger fra Transportstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Noget andet, svenskerne til gengæld ikke er så vilde med, er en ny begrænsning, som EU lægger ned over de specielle A-traktorer. For selvom de særlige biler nu må køre hurtigere, vil unionens politikere forbyde visse unge at nærme sig dem. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler