Annonce:

Sure politikere: “Hamilton skal boykotte Formel 1”

En række politikere opfordrer nu Mercedes’ syvdobbelte verdensmester til at boykotte sporten, som de mener er udtryk for ‘sportswashing”.

Lewis Hamilton har brugt Formel 1 som meget mere end udgangspunktet for sine syv verdensmesterskaber. Mercedes-køreren har flere gange også ytret sig politisk i forbindelse med sporten.

LÆS OGSÅ: Klimaråd kritiserer regeringen: “Læg flere afgifter på diesel”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Selvom det forud for 2023-sæsonen faktisk er blevet Hamilton og hele den øvrige paddock forbudt at ytre sig politisk, mener en række britiske politikere alligevel, at de bør gøre det.

Ifølge politikerne leverer hverken FIA eller Formel 1 som organisation, der i øvrigt er ejet af amerikanske Liberty Media, nemlig op til FN’s principper om menneskerettigheder.

I hvert fald ikke når Formel 1 vælger at lægge et løb og flere testdage i Bahrain. 8 medlemmer af det britiske parlament mener, at det, Hamilton og de øvrige Formel 1-kører gør, er et udtryk for sportswashing. Altså blåstempling af noget ellers ulovligt gennem sport.

Politikere: Hamilton bør ikke køre her
De otte folkevalgte – der blandt andet tæller den tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn – har nu sendt et åbent brev til F1-direktør Stefano Domenicali og hans modstykke i FIA-præsidenten Mohammed Ben Sulayem. Her uddyber politikerne, hvad de ser som et problem for sporten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De otte politikere har til flere medier sagt, at Formel 1-kørerne burde lægge pres på både Formel 1 og FIA.

– Lewis (Hamilton, red.) og andre Formel 1-kørere bør forlange et regelsæt der stemmer overens med FN’s menneskerettigheder. Hvis ikke det sker, bør de helt undgå at køre løbene, siger vicepræsidenten for menneskerettighedsgruppen APPG ifølge SportsPro.

 

 

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler