Sure politikere: “Hamilton skal boykotte Formel 1”

Foto: Mercedes-AMG F1

En række politikere opfordrer nu Mercedes’ syvdobbelte verdensmester til at boykotte sporten, som de mener er udtryk for ‘sportswashing”.

Lewis Hamilton har brugt Formel 1 som meget mere end udgangspunktet for sine syv verdensmesterskaber. Mercedes-køreren har flere gange også ytret sig politisk i forbindelse med sporten.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Klimaråd kritiserer regeringen: “Læg flere afgifter på diesel”

Selvom det forud for 2023-sæsonen faktisk er blevet Hamilton og hele den øvrige paddock forbudt at ytre sig politisk, mener en række britiske politikere alligevel, at de bør gøre det.

Ifølge politikerne leverer hverken FIA eller Formel 1 som organisation, der i øvrigt er ejet af amerikanske Liberty Media, nemlig op til FN’s principper om menneskerettigheder.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

I hvert fald ikke når Formel 1 vælger at lægge et løb og flere testdage i Bahrain. 8 medlemmer af det britiske parlament mener, at det, Hamilton og de øvrige Formel 1-kører gør, er et udtryk for sportswashing. Altså blåstempling af noget ellers ulovligt gennem sport.

Politikere: Hamilton bør ikke køre her
De otte folkevalgte – der blandt andet tæller den tidligere Labour-leder Jeremy Corbyn – har nu sendt et åbent brev til F1-direktør Stefano Domenicali og hans modstykke i FIA-præsidenten Mohammed Ben Sulayem. Her uddyber politikerne, hvad de ser som et problem for sporten.

De otte politikere har til flere medier sagt, at Formel 1-kørerne burde lægge pres på både Formel 1 og FIA.

– Lewis (Hamilton, red.) og andre Formel 1-kørere bør forlange et regelsæt der stemmer overens med FN’s menneskerettigheder. Hvis ikke det sker, bør de helt undgå at køre løbene, siger vicepræsidenten for menneskerettighedsgruppen APPG ifølge SportsPro.

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk