Sure elbil-ejere klager: “Der er ikke nok offentlige ladere”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En ny undersøgelse viser, at 40 procent af de danske elbil-ejere er utilfredse med mulighederne for at lade i det offentlige rum.

Hvem skal betale for ladestandere til elbiler, og hvor mange skal der være? Det er et af de helt store spørgsmål i den offentlige debat lige nu. Og sådan vil det formentlig være et godt stykke tid endnu.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: KLUMME: Kære elbilejer – jeg skal IKKE betale for din ladestander

Men nu viser en ny undersøgelse, som FDM står bag, at 40 procent af de danske elbil-ejere er utilfredse. De mener ganske enkelt ikke, at der er nok offentlige ladestandere. Dog siger 9 ud af 10 elbil-ejere også, at de ‘meget tilfredse med deres elbil’.

Så det er altså, hvis man skal tro undersøgelse, ikke elbilen, den er gal. Men lade-mulighederne halter. Især ved indkøbscentre er det kun 6 procent af de adspurgte i FDM’s undersøgelse der er tilfredse.

Reklameblok:2022 blev året, hvor der elbil nummer 100.000 kom ud på de danske veje. Samtidig kører én ud af fem nye biler, som blev solgt sidste år, på strøm. De 100.000 biler er dog stadig kun en meget lille del af de 2,8 til 3 mio. personbiler der er i Danmark.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk