Strammer grebet om bilister – her gøres særligt ‘biltræf’ mere ulovligt

Det er i forvejen ulovligt med de mere eller mindre spontane ‘sideshows’. Men fra på søndag er de endnu mere kriminelle i Californien.

Nyt år, nye regler. Og det er ikke kun for de danske bilister. I Californien skal visse bilister, der ynder at dukke op til de såkaldte ‘sideshows’, vænne sig til, at de fra på søndag deltager i en mere ulovlig aktivitet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I alt sin enkelthed går sideshows kun ud på én ting – nemlig at spærre et stykke offentlig vej af og så ellers bruge det som brænderplads. Det er bare ingen god idé, og fra søndag 1. januar er det endnu mere kriminelt i Californien.

LÆS OGSÅ: 35-årig får fængselsdom for at køre 42 km/t… på “cykel”

Tages man i det – og sker der dødsulykker – kan man som bilist fra på søndag sigtes for ‘Vehicular Manslaughter’ (manddrab ved brug af et køretøj, red.). Det takseres i Californien som ‘særligt grov uagtsomhed’. Noget der straffes med ‘flere års fængsel’.

Reklameblok:Træf-gængerne er dog ikke ikke de eneste som er jaget vildt fra på søndag. Staten strammer også grebet om katalysator-tyve. Med den nye bestemmelse bliver det nemlig endnu sværere at komme af med en ‘varm katalysator’.

For at sælge den værdifulde vare til eksempelvis en ophugger skal man fra på søndag registrere hos myndighederne. Myndighederne skal også vide, hvilken specifik bil katalysatoren kommer fra.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk