Annonce:

Stenrig stat køber kriseramt bilmærke

Bilmærket har skiftet ejerkreds. Det engelske McLaren tilhører nu helt og aldeles den statslige fond som Bahrain står bag.

Det er ikke uset, at et land ejer del af et bilmærke. Eksempelvis sidder den franske stat på lige godt 20 procent af Renault. Men det at en stat ejer det hele, hører alligevel til sjældenhederne.

Ikke desto mindre forlyder det ny, at Bahrains statsfinaserede fond Mumtalakat Holding Company har overtaget kontrollen med det engelske bilmærke McLaren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver Sky News.

Omkring december sidste år sad statsfonden på godt 60 procent af McLaren, hvis fulde navn er McLaren Automotive. Men allerede i begyndelsen af 2023 begyndte fonden at købe yderligere dele af bilmærket.

LÆS OGSÅ: Tesla skjuler alvorlige fejl på millioner af biler – giver bilister skylden

Det er ikke første gang, McLaren sælger ud. I 2021 var mærket så økonomisk presset, at man valgte at sælge sit berømte hovedkvarter ‘McLaren Technology Centre’ i Woking, England, til et amerikansk leasingselskab.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Aftalen betyder, at McLaren siden har leaset lokalerne og dets egne faciliteter. Handlen indbragte det dengang kriseramte bilmærke godt halvanden milliard danske kroner.

McLaren mangler dog stadig penge. Ifølge den britiske avis The Telegraph kom bilmærket ud af 2022 med et tab på hele 349 millioner britiske pund svarende til 3 milliarder danske kroner.

Det på trods af at det faktisk lykkedes McLaren at hente svimlende summer i investeringer. Og faktisk er investeringerne kun rullet ind lige siden. Fra juli 2022 til nu har McLaren fået diverse investorer til at smide hele 600 millioner engelske pund i kassen.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Overfor Sky News har McLaren ikke villet kommentere salget til den stenrige oliestat. Derfor ved vi heller ikke, hvor meget fonden i alt har givet for nu at eje et bilmærke.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler