Søren elsker politiets fotovogne

Foto: Rigspolitiet

På de sociale medier har det udløst en heftig debat, at politiet har fået 25 nye fotovogne så der i alt nu er 107 af dem på vejene herhjemme.

– Jeg elsker fotovogne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Sådan skriver Søren P. i en af de mere end 430 kommentarer som en artikel, JydskeVestkysten har bragt om politiet 25 nye fotovogne, har fået. Og det er han ret alene om. For der er langt mellem tilfredsheden med politiet optrapning på vejene.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Bilist hyldes for at parkere foran fotovogn – “Jeg flytter mig IKKE”

Det gælder også i Boosteds egne kommentarspor på de sociale medier. Flere synes, det er direkte tyveri af statskassen. Og at fotovognene i mange tilfælde har meget lidt med sikkerheden på vejene at gøre. Hvis overhovedet noget.

Reklameblok:Skal hente 134 mio. kr. ekstra i fartbøder
Men der er dem blandt Jydskevestkystens læsere, som synes, at fotovognene – også de nye – er helt i orden.

– Alt for mange dør i trafikken – så fotovogne er bare helt ok, skriver en Trine B., og hun suppleres af Dorte P. – hvis kommentar har fået tæt på 400 likes – er enig.

– Man bestemmer jo selv, om man vil være sponsor til dem – hastighedsbegrænsningerne gælder jo alle steder. Så er det jo lige meget, om det er i by eller på land, skriver hun.

Reklameblok:

De 25 nye fotovogne er en del af den aftale bag det seneste politiforlig, som et flertal på Christiansborg fik igennem i december 2020. I aftalen står der bl.a., at man forventer at de nye fotovogne allerede i år hiver ekstra 134 mio. kr. op af bilisternes lommer.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk